PREV
NEXT

Meubelmakerij

Het ambachtelijke karakter is tastbaar bij Meubelmakerij Verstegen, dat al sinds 1967 bestaat. Het gehamer en de boor-, zaag- en schuurgeluiden vermengen zich met de geur van hout. Het zijn de typerende kenmerken van een meubelmakerij waar ze nog echt handwerk verrichten. De meubelmakerij is bij Verstegen in hetzelfde gebouw gevestigd als de ontvangstruimte en showroom. “Een bewuste keuze”, verklaart Ger Verstegen. “Wanneer een klant (en dat kan zowel een particulier als een bedrijf zijn) een meubelstuk wil dat helemaal overeenkomt met zijn of haar wensen, dan vraagt dat vanzelfsprekend om een goede voorbereiding. Daarnaast willen we onze klanten ook graag laten zien hoe het productieproces in zijn werk gaat.”

Luisteren naar de klant
Die voorbereiding bestaat allereerst uit het inventariseren van het idee van de klant. Sommige mensen hebben een duidelijk beeld van hoe het meubelstuk eruit moet komen zien, anderen hebben slechts een vaag idee. “Die mensen kunnen in onze vernieuwde showroom met een oppervlakte van ruim zevenhonderd vierkante meter inspiratie opdoen. Daarnaast beschikken wij over fotoboeken die bij de keuze kunnen helpen. Wanneer duidelijk is wat de mensen precies willen, maken we een schets en vervolgens gaan we aan de slag. Hoe dat precies verloopt, laten we zien in onze werkplaats. We merken dat dit een extra dimensie geeft aan het meubelstuk.”

Persoonlijk maatwerk
Mensen komen met de meest uiteenlopende verzoeken bij Meubelmakerij Verstegen. Bijna altijd kan wat de klant voor ogen heeft ook in de praktijk worden gebracht. “We kunnen niet aan iedere, maar wel aan bijna iedere wens voldoen”, lacht Ger Verstegen. Hoewel de wensen van de klanten zeer divers zijn, bespeurt hij toch enkele belangrijke trends. “Er is de laatste jaren veel vraag naar strak vormgegeven meubelen. Omdat dit met eikenhout mogelijk is, blijft die houtsoort het meest gevraagd. De bomen kopen we zelf aan en hiervan laten we planken zagen. Vervolgens worden ze gedroogd in onze eigen droogkamer. Maar andere houtsoorten zijn uiteraard ook mogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kersen-, Amerikaans noten-, esdoorn- en beukenhout. Verder is de vraag naar grote eettafels de afgelopen jaren toegenomen. Het gaat daarbij om tafels met een lengte van soms wel 2,5 tot 3 meter. Die zijn niet zo gemakkelijk kant-en-klaar te verkrijgen en dus laten men er een maken.” Dat laatste is volgens Verstegen kenmerkend voor veel klanten. “Ze hebben een vastomlijnd idee en dan nemen ze geen genoegen met iets wat er enigszins op lijkt. Ze willen het precies zo hebben en dus laten ze het op maat maken en daarmee hebben ze meteen een uniek meubelstuk in huis.”

TOP